S projektom na 17. ročníku Európskej noci výskumníkov

V rámci najväčšieho festivalu vedy na Slovensku – 17. ročníka „Európskej noci výskumníkov“, prezentoval v piatok 29. septembra projektový tím hlavného partnera projektu VODOHOSPODÁRSKA VÝSTAVBA, š. p. spolu s projektovým partnerom SLOVENSKÝM VODOHOSPODÁRSKYM PODNIKOM, š. p. projekt „Zlepšenie stavu vybraných mokradí v ľavostrannej ramennej sústave rieky Dunaj“.

Sme veľmi radi, že sa naše stanovištia tešili veľkej účasti návštevníkov, žiakov a ich učiteľov, ale aj verejnosti, pre ktorých sme si okrem zaujímavých informácií o projekte pripravili zaujímavé aktivity. Návštevníci si mohli vyrobiť mokradné zvieratká z recyklovaných materiálov, vymaľovať pripravené omaľovánky s mokradnou tematikou, dozvedeli sa zaujímavé informácie o ramennej sústave rieky Dunaj, rozmanitosti ekosystémov, biodiverzite a v neposlednom rade informácie o našom projekte.

Pre niektoré deti boli tieto informácie nové, o to viac nás teší, že sme prispeli k rozšíreniu ich vedomostí. Okrem iného si návštevníci odniesli aj rôzne propagačné materiály. Ďakujeme všetkým, ktorí sa zúčastnili tohto podujatia a budeme sa tešiť na ďalší ročník.

 

 

Projekt „Zlepšenie stavu vybraných mokradí v ľavostrannej ramennej sústave rieky Dunaj“ získal grant z Nórska v sume 429 244 EUR. Projekt je spolufinancovaný v sume 75 749 EUR zo štátneho rozpočtu Slovenskej republiky. Ak sa chcete dozvedieť viac o programoch a projektoch financovaných z Nórskych grantov na Slovensku, navštívte stránku www.norwaygrants.sk

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.